català español english
 
Inici Qui som? Línies de recerca Tesis Publicacions Projectes Recursos Descàrregues Intranet Mapa
 
   
Projectes
<<--primer <-anterior Fitxa 10 de 22 següent-> últim->>
Tornar al llistat
Ampliació de la BD lèxica i el corpus sintàctico-semàntic de semàntica oracional del espanyol SenSem

L`objectiu principal d`aquest projecte és l`ampliació del corpus de semàntica oracional creat dins del projecte "SenSem". L`ampliació d`aquests recursos és imprescindible per a millorar la descripció de la interfície sintàctico-semàntica, que és, en última instància, el nostre objecte d`estudi. Així, amb aquest projectes`ha continuat en la línia de creació de recursos que facilitin la presència de l`espanyol en la societat de la informació.

El nivell d`anàlisi lingüística inclou l`aspectualitat, la modalitat i la polaritat, a més de les construccions. Aquesta descripció constituex un valor afegit, ja que en el moment del desenvolupament i finalització del projecte no existeix cap corpus per a l`espanyol que inclogui tot aquest tipus d`informació. 

S`han inclòs nous registres, més concretament, el registre literari, amb la finalitat d`incloure nous usos verbals, tant des del punt de vista lèxic (sentits) com oracional(construccions), el que ha permès augmentar la referencialitat tant del corpus com de la base lèxica verbal resultant.

Com a resultat de l`ampliació del corpus s`ha millorat el lèxic resultant, tant quant a l`aparença com a les dades contingudes. També s`ha creat una interfície per consultar els esquemes sintàctico-semàntics resultants de l`anàlisi de totes les frases del corpus. 


Finançament:
Ministerio de educación y Ciencia HUM2007-65267

 

Més informació
   
 
Darrera actualització: 04/07/2019