català español english
 
Inici Qui som? Línies de recerca Tesis Publicacions Projectes Recursos Descàrregues Intranet Mapa
 
   
Projectes
<<--primer <-anterior Fitxa 3 de 22 següent-> últim->>
Tornar al llistat
Corpus Trilingüe Paral·lel GRIAL: Corpus de registre tècnic informàtic per al català, castellà i anglès

Aquest projecte d’innovació a la docència té com a objectiu la millora dels processos d’ensenyament/aprenentatge de l’anglès tècnic usant un nou enfocament diferent a la classe tradicional d’idiomes, mitjançant la creació d’un corpus paral·lel, és a dir, una col·lecció de textos disponibles en diferents llengües (anglès-català-espanyol). Aquest recurs està format en total per 2.257.498 mots i s'ha creat per tal d’exemplificar l’ús de la llengua dins d’un registre tècnic, més específicament, el domini de la informàtica.

Aquest corpus és de gran utilitat per a les classes, ja que s’empra com un recurs dinàmic en la docència, tant per al professor com per a l’alumne. D’una banda, és una eina molt útil per al professor per extreure’n material per a la creació d’exercicis, textos per a classe, exemples, etc. D’una altra banda, els alumnes poden contrastar l’expressió i els recursos gramaticals entre l’anglès i la seva llengua materna, ja sigui català o castellà.

Com el corpus està anotat als nivells morfològic i sintàctic aquest recurs es converteix en una eina molt útil per a la classe de llengua, ja que permet fer cerques no solament per cadenes de paraules sinó també per categories i lemes.

Finançament:
2003-2004 - Generalitat de Catalunya - projecte de Millora de la Qualitat Docent (194 MQD 2002).

 

Més informació
   
 
Darrera actualització: 26/07/2019